Friday, 6 April 2012

A világ legcsúnyább pillangós kekszei

Hány meg hány ételt aposztrofáltam már így, édes istenem...Mégis mindig felteszem őket is a blogra, szegények nem tehetnek róla, hogy ilyen gagyin sikerültek.
A Cake decorating magazin első számában néztem őket ki és hát közel sem lettek olyanok, mint az újságban. Viszont a legfinomabb keksz, amit valaha sütöttem, még napok múlva is puha és omlós, úgyhogy ha másért nem, legalább ezért megosztom:)


Hozzávalók: ( kb. 15 db pillangós kekszhez)
125 gr vaj
125 gr cukor
1 tojás
1 tk. vanília eszencia
250 gr liszt

A díszítéshez:
45 dkg porcukor
rózsaszín és lila ételfesték

Elkészítés:
1. A vajat a cukorral keverjük habosra.
2. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát is.
3. Szitáljuk bele a liszt felét és mixeljük össze alaposan, majd adjuk hozzá a liszt másik felét is. ( Kézzel is lehet gyúrni, én a mixer tésztakeverőjével csináltam.)
4. Addig keverjük, míg össze nem áll, majd fóliába csomagolva félórára tegyük hűtőszekrénybe.
5. Gyúrjuk át a tésztát és enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 4 mm vastagra.
6. Szaggassuk ki a pillangóformával és helyezzük a pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe.
7. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük őket készre,míg aranybarna nem lesz a tetejük.


Ha kihűltek, díszíthetjük őket.
Én cukormázzal díszítettem: porcukrot kevés vízzel kikevertem, hogy jó sűrű masszát kapjak, csepp ételfestéket kevertem bele. Habzsákba töltve meghúztam vele a pillangók körvonalát és hagytam megszáradni. Ezután az icingot felhígítottam pici vízzel, hogy " runny" legyen, a pillangók kitöltéséhez ugyanis hígabb icingra van szükség. Ezzel kitöltöttem a a belsejét.
A képeken látszik, hogy átlátszóak lettek a pillangók... Ezért Moha tanácsára legközelebb a porcukrot nem vízzel, hanem felvert tojásfehérjével keverem ki, a nővérem állítja, hogy olyan szép fehér masszát kapunk, ami még a csokis tésztát is tökéletesen fedi. Természetesen ízesíteni és ételfestékkel színezni ugyanúgy lehet.
Nem adom még fel a cookie-dekorálást, véletlenül sem.:)


6 comments:

  1. Szerintem nem lettek vészesek, sőőőt nagypn megkóstolnám:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még pont 1 darab van:) Majd hétvégén kipróbálom a tojásfehérjés változatot, nagy reményeket fűzök hozzá:)

      Delete
  2. Kifejezetten szépséges kis pillangók, ha az ízük is finom, akkor nincs miért szégyenkezned, remekül néznek ki.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    ReplyDelete
  3. szerintem sem csúnyák, én még ilyet se tudnék:)

    ReplyDelete
  4. Dehogy lettek azok csunyák! Kis aranyosak. És még finomak is. Akkor? Majd gyakorolsz rá! Nekem sem megy a dekorálás:)

    ReplyDelete
  5. Aranyosak vagytok, köszönöm:))

    ReplyDelete