Friday, 13 April 2012

Lazacfilé kapros-citromos tejszínes rizzsel

Egy könnyű vacsora. Étkezési szokásaim átalakulóban vannak, ennek jegyében készült az első étel.
A lazac-kapor-citrom triász már lehet, hogy unalmas, de nem tehetek róla, nekem ők összetartoznak, elválaszthatatlanok.:)


Hozzávalók:
2 lazacfilé
2 ek. vaj
250 gr rizs
1,5 dl tejszín
1 citrom
1 csokor kapor
só, bors

Elkészítés:
1. A lazacfiléket megmossuk, enyhén sózzuk, borsozzuk minden oldalukat.
2. Egy serpenyőben vajat hevítünk és oldalanként 2-3 percig sütjük a halat majd néhány percig fedő alatt is sütjük, hogy mindenképp megsüljön a belseje is.
3. A kaprot apróra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
4. A rizst sós vízben kifőzzük, hozzáadjuk a citromos kaprot, felöntjük a tejszínnel és jól összeforgatjuk.
5. Tálaláskor helyezzünk 1-1 citromgerezdet a lazacfilék tetejére. 

2 comments:

  1. Lazacot mi is imádjuk minden héten készül van hogy 2x is:) nagyon guszta ez a variáció is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi Erika!Nálunk sajnos ritkán van hal,de most megfogadtam, hogy ezentúl hetente min. egyszer lesz:) Majd nézelődök Nálad receptügyben :)

      Delete