Tuesday, 17 January 2012

Áfonyás-fehércsokis mini cheesecake


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sárgabarackos mini cheesecake.
Hatalmas sikert aratott még a nyáron, aztán a feledés homályába merült. Egészen a mai napig. Ezúttal nem sárgabarackkal, hanem friss áfonyával ( januárban:)) és fehércsokival. Ez már az én találmányom- jól gondolja meg, aki le akarja nyúlni a receptet :)
 És valljuk be, az áfonya és a fehércsoki nagggyon-naggyon jóban vannak, pláne a cheesecake-kel. Az uram azt mondta, miután még forrón megevett belőle hármat, hogy hagyjam a cake pops-okat a p...ába és inkább ezzel foglalkozzak,mert nincs ember, aki ettől az ízvilágtól ne dobna egy hátast :))


Hozzávalók 9 db mini cheesecake-hez:
50 gr gyömbéres keksz
15 gr vaj
1 tojás
20 dkg Philadelphia krémsajt
75 gr görög joghurt ( na jó,most tejföl ment bele, de a lényegen szerintem nem változtatott)
10 dkg kristálycukor
friss áfonya
fehércsoki

Elkészítés:
1. A kekszet daráljuk porrá és keverjük ki az olvasztott vajjal. 
2. Egy kiskanállal osszuk el a masszát a 9 szilikonos mini muffinforma alján és a kanál hátuljával jó alaposan nyomkodjuk bele.
3. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
4. A tojást keverjük habosrsa a cukorral majd adjuk hozzá a joghurtot és a krémsajtot is,
5. Kb. 3 evőkanálnyit tegyünk a masszából mindegyik formába és kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
6. Ha kicsit kihűlt, vegyük ki a formából, díszítsük áfonyával és olvasztott fehércsokival.


4 comments:

  1. Gróf kommentjét is lájkolom,meg a sütit is:D

    ReplyDelete
  2. Köszi Mohi!!Gróf mindig megmondja a frankót, ha sütikről van szó:))

    ReplyDelete
  3. szia! a gyömbéres kekszet hol szerezted be?:) sima háztartási keksz is megfelel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gyomberes kekszet meg Angliabol,de itthon Gyori Zabfalatokbol csinalom :)

      Delete