Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sárgabarackos mini cheesecake.
Hatalmas sikert aratott még a nyáron, aztán a feledés homályába merült. Egészen a mai napig. Ezúttal nem sárgabarackkal, hanem friss áfonyával ( januárban:)) és fehércsokival. Ez már az én találmányom- jól gondolja meg, aki le akarja nyúlni a receptet :)
És valljuk be, az áfonya és a fehércsoki nagggyon-naggyon jóban vannak, pláne a cheesecake-kel. Az uram azt mondta, miután még forrón megevett belőle hármat, hogy hagyjam a cake pops-okat a p...ába és inkább ezzel foglalkozzak,mert nincs ember, aki ettől az ízvilágtól ne dobna egy hátast :))
Hozzávalók 9 db mini cheesecake-hez:
50 gr gyömbéres keksz
15 gr vaj
1 tojás
20 dkg Philadelphia krémsajt
75 gr görög joghurt ( na jó,most tejföl ment bele, de a lényegen szerintem nem változtatott)
10 dkg kristálycukor
friss áfonya
fehércsoki
Elkészítés:
1. A kekszet daráljuk porrá és keverjük ki az olvasztott vajjal.
2. Egy kiskanállal osszuk el a masszát a 9 szilikonos mini muffinforma alján és a kanál hátuljával jó alaposan nyomkodjuk bele.
3. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
4. A tojást keverjük habosrsa a cukorral majd adjuk hozzá a joghurtot és a krémsajtot is,
5. Kb. 3 evőkanálnyit tegyünk a masszából mindegyik formába és kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
6. Ha kicsit kihűlt, vegyük ki a formából, díszítsük áfonyával és olvasztott fehércsokival.
Gróf kommentjét is lájkolom,meg a sütit is:D
VálaszTörlésKöszi Mohi!!Gróf mindig megmondja a frankót, ha sütikről van szó:))
VálaszTörlésszia! a gyömbéres kekszet hol szerezted be?:) sima háztartási keksz is megfelel?
VálaszTörlésGyomberes kekszet meg Angliabol,de itthon Gyori Zabfalatokbol csinalom :)
Törlés