Monday, 14 March 2011

Tavaszi színes csirkesaláta


Jelentem, március 14-én Londonba megérkezett a tavasz. Igazi, verőfényes. A szomszéd pasi már reggel 10-kor kint feküdt egy szál rózsaszín gatyában az udvaron egy pléden és napozott:)) Na ennyire azért még talán nincs jó idő, de felkelvén tudtam, ma valami színes tavaszi kaját kell csinálnom az uramnak, ha már megígértem neki, hogy délben viszek neki kaját. Ne egy unalmas spagettit kelljen már megint ennie. Húsnak  persze muszáj benne lenne, de 5 év alatt elértem, hogy megeszi a zöldségeket. De csak akkor, ha egy fél csirke azért ott figyel mellette:)

Hozzávalók:
1 db csirkemellfilé
fél uborka
fél sárga kaliforniai paprika
5-6 szem piros retek
5-6 szem koktélparadicsom
olaj, só, bors
salátaöntet

Elkészítés:
1.A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk,sózzuk, borsozzuk.
2. Kevés olajon ropogósra, pirosra sütjük, majd félretesszük.
3.A zöldsgeket metisztítjuk,az uborkát és a paprikát kis kockákra, a retket és a paradicsomot pedig karikákra vágjuk és összekeverjük.
4.Egy tányérra halmozzunk a zöldségekből,tegyük rá a csirkemellcsíkokat és locsoljuk meg bármilyen salátaöntettel. ( Nekem most egy Ezersziget volt épp itthon, azt használtam.)
Jó étvágyat, éljen a tavasz!!:))

2 comments:

  1. Nyammmii!A tavaszról meg az jutott eszembe,hogy tavaly ilyenkor a Finsby parkban üldöztük az első
    napsugarakat,meg a mókusokat:)

    ReplyDelete
  2. Hihihi, télleg:))Üldözhetnénk most is:(

    ReplyDelete