Thursday, 28 October 2010

Holland almatorta

Koran keltem ma, hogy mielott elhagyom a csaladi feszket, meg tudjam sutni ezt a fenomenalis almatortat. Megerte koran kelni.
A recept a Mindmegette-rol van.
Sajnos az alma mennyisegere rosszul emlekeztem-6 alma helyett csak 3-at vettem, de igy is nagyon finom lett.
Es 26 centis tortaforma helyett 24-est hasznaltam.

Hozzavalok:
( ahogy en keszitettem)
3 alma
15 dkg margarin
3 tojas
15 dkg kristalycukor
15 dkg liszt
fel csomag sutopor
fel narancs reszelt heja
csipetnyi so
baracklekvar

Elkeszites:
1.A tojasokat valasszuk kette. A feherjet verjuk kemeny habba es tegyuk felre.
2. A sargajat keverjuk habosra a margarinnal, a cukorral, a narancshejjal es a soval.
3.Adjuk hozza a lisztet es a sutoport majd ovatosan keverjuk hozza a tojasfeherjet.
Vigyazat!!A recept is irja, tenyleg nagyon suru tesztat kapunk, en majdnem kiontottem, mondvan, ez igy biztos nem jo.Nem,nem, ennek ilyennek kell lennie.
4. Hamozzunk meg ket almat, vegyuk ki a csumajat, vagjuk apro kockakra es keverjuk a tesztahoz.
5.Kivajazott-kilisztezett tortaformaba ontjuk a masszat, a tetejere a maradek egy almat szeletelve tegyuk ra.
6.Elomelegitett, 180 fokos sutoben 60 percig sutjuk.
Meg melegen baracklekvarral kenjuk meg a tetejet.

2 comments:

  1. Nagyon szép az almatortád!Ügyes kis gazdasszony vagy!Puszi

    ReplyDelete
  2. Koszonom Edesanya!!De a Te baracklekvarod nelkul nem lett volna ilyen finom.Mar alig van belole:(( Puszi

    ReplyDelete