Megint esküvői próbasütésben vagyok, a nyáron Jucika barátnőm esküvőjére készítek jó pár tortát. A tavalyi slágertorta, az olasz mogyorótorta most is ott lesz remélem az ünnepi asztalon, amennyiben holnap a pár rábólint, amikoris megkóstolják ezt a csodát. Imádom ezt a tortát. Készült már lemon curddel, narancsos csokikrémmel, de ezúttal egy Nutellás-mascarponés csokikrémből készítettem a tetején lévő csúcsokat.
Hozzávalók:
2 db 12 cm vagy 1 db 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához:
100 gr pirított, héjas törökmogyoró
25 gr étcsoki
1/2 tk. sütőpor
50 gr puha vaj
3 tojás
1 narancs reszelt héja
70 gr nádcukor
A krémhez:
100 gr habtejszín
50 gr étcsoki
3 ek. Nutella
100 gr mascarpone
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kivajazunk-kilisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk két kis kapcsos tortaformát.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük,a sárgákat kihabosítjuk a cukorral majd hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük.
3. A mogyorót, csokit, sütőport késes aprítógépbe tesszük és apróra daráljuk. Ezt a keveréket hozzáadjuk a tojássárgás masszához majd belekeverjük a tojáshabot is. Elosztjuk a 2 kis formában és 30 perc alatt
( tűpróbát végezzünk) készre sütjük.
4. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk és ráöntjük a kockákra tört étcsokira. Pár perc után simára keverjük,még melegen belekeverjük a mascarponét és a Nutellát is. Kézi habverővel egyneművé keverjük. Habzsákab töltjük a kissé kihűtött krémet és a torták tetejét csúcsokkal díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése