Epres-mascarponés tútótorta


A héten készítettem ezt a félpucér tortát. Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Ideális ez a torta olyankor, amikor csak 2-3 óránk van, nincs idő egy egész éjszakán át hűteni, pihentetni a tortát. Összeállítás után lényegében akár azonnal szeletelhető is, nagyon hálás és egyszerű kis krémje van, ami pikk-pakk elkészíthető. 


Hozzávalók:
18 cm-es tortához:

A piskótához:
4 tojás
80 gr cukor
80 gr liszt

A krémhez:
250 gr sovány tehéntúró
150-200 gr mascarpone
5 ek. porcukor

500 gr friss eper

Elkészítés:
1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük.
2. A tojások fehérjét habbá verjük,a  sárgáját kihabosítjuk a cukorral. A cukros tojássárgához hozzászitáljuk a lisztet majd kézi habverővel beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Előmelegített sütőben kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, 3 lapba vágjuk.
3. A krémhez késes aprítógépbe tettem a túrót, a mascarponét és a cukrot és simára kevertem. Érdemes krémesebb túrót ( pl. Aldiban, Lidl-ben kaphatót) használni ehhez a krémhez, úgy szép simára tudjuk keverni.
4. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és vékony szeletekre vágjuk,majd összeállítjuk a tortát. Egy piskótalap, 1/3 krém, eperszeletek, újabb piskóta, krém, eperszeletek, majd a harmadik piskóta. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, illetve pici krémet hagyunk az oldalára is és 1-2 határozott mozdulattal körbehúzzuk. Nem kell, hogy az egész tortát bevonja a krém, itt-ott ki kell, hogy látszódjon a piskóta. Tetejére félbevágott epret halmozunk és fogyasztásig hűtőben tároljuk. 


Megjegyzések