Ismét egy túrótorta-variáció, ezúttal áfonyával. Friss, könnyed, gyorsan elkészíthető, nem igényel hosszú hűtést, összeállítás után 1-2 órával már szépen szeletelhető is. Jön a nyár, jönnek a friss gyümölcsök, szuper kis gyümölcsös túrótortákat készíthetünk, még több hasonló receptet ide kattintva olvashattok.
Hozzávalók:
18 cm-es torthához:
A piskótához:
4 tojás
80 gr cukor
80 gr sima liszt
A túrókrémhez:
250 gr krémes, sovány tehéntúró
1 dl habtejszín
kb. 50 gr mascarpone
5 ek. porcukor
Továbbá:
300 gr fagyasztott áfonya
2 ek. nádcukor
1 ek. vaníliás pudingpor
Elkészítés:
1. Piskótát sütünk az itt leírtak alapján, 3 lapba vágjuk, miután kihűlt.
2. A krém hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük és simára dolgozzuk. A tejszínt nem kell habbá verni, csak öntsük a hozzávalókhoz.
3. Az áfonyát kiolvasztjuk, levét lecsepegtetjük, felfogjuk.
4. A tortát összeállítjuk: piskóta, krém 1/3-a, áfonya 1/3-a, piskóta, krém 1/3-a, áfonya 1/3-a, piskóta. A maradék krémmel a torta tetejét és oldalát körbekenjük.
5. A maradék áfonyát és az áfonyalét a nádcukorral egy kis lábasba öntjük és közepes lángon forraljuk. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a pici vízzel csomómentesre kevert pudingport és addig keverjük,míg zselésedni nem kezd az állaga. A torta tetején az áfonyazselét elkenjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Szia Szofika,
VálaszTörlésNagyon tetszik az oldalad, elképesztően sok receptvariációt raktál fel, de a kreativitásod fogott meg legjobban.
Képzeld el, hogy félreolvastam a receptet és 50g mascarpone helyett 500 g-ot raktam bele:)
Így kevésbé volt hangsúlyos a túró, de gondoltam, hogy ha a receptíró így gondolta, akkor így a jó:)
De így is nagyon jó lett:)
Köszi,
Specko
Nagyon koszonom kedves szavaidat :)
TörlésAzert gondolom ugyis elfogyott a torta,hogy inkabb volt mascarpone izu a krem mint turos :)
Udv,
Szofika
Mikor nyitsz mar egy cukraszdat? .... :)
VálaszTörlésDe aranyos vagy,szerepel a terveim kozt,majd szolok idoben ;)
TörlésDe aranyos vagy,szerepel a terveim kozt,majd szolok idoben ;)
Törlés