Gyors, egyszerű kis aprósüti, ami akár a karácsonyi kekszesdobozban is landolhat, akár már most, bár úgysem marad meg addig. Perec-szaggató hiányában bármilyen formával elkészíthető, bár én teljesen rákattantam mióta megvan, minden eddigi kekszemet perecformában sütöm, szerintem nagyon jópofa :)
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkk pirított, darált mandula
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 narancs héja
A bevonáshoz:
20 dkg étcsoki
3-4 ek. olaj
3-4 kocka fehércsoki
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
2. Lisztezett munkalapon 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
3. Vízgőz felett / mikróban megolvasztjuk az étcsokit, elkeverjük az olajjal és megmártjuk benne a kihűlt perecek tetejét.
4. Rácsra tesszük őket, majd ha a csoki megkötött, fehércsokival vékonyan áthúzzuk a csokis perecek tetejét. Jól záródó dobozban tároljuk őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése