Erdei gyümölcsös-túrós pohárkrém

Kinyílt a szemem reggel fél 8-kor és azonnal eszembe jutott ez a desszert, úgyhogy villámgyorsan össze is dobtam. A recept a Nők Lapja konyha Desszertes különszámából van ismét, igazi könnyű, nyári frissítő. Ha a cukrot édesítőre cseréljük, akkor viszonylag büntetlen desszert, de cukorral sem vészes :)


Hozzávalók:
4 pohárhoz

A túrókrémhez:
25 dkg túró
fél citrom leve
8-10 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló

Az erdei gyümölcsös részhez:
30 dkg vegyes erdei gyümölcs ( idény szerint bármilyen bogyós gyümölcs)
2 ek. cukor
1 ek. étkezési keményítő
fél dl víz

Elkészítés:
1. Az erdei gyümölcsöt ( én fagyasztottat használtam) a cukorral felfőzzük, miután levet engedett,  a vízben elkevert keményítővel besűrítjük, 1-2 perc alatt ez megtörténik. Félretesszük hűlni.
2. A hideg habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.
3. A túrót villával áttörjük, ízlés szerint porcukorral / édesítővel és citromlével ízesítjük majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.
4. A poharakba felváltva rétegezzük a túrókrémet és az erdei gyümölcs keveréket, fogyasztás előtt 1-2 óra alatt behűtjük. 


Megjegyzések