Spenótos-túrós cannelloni

Ma munka közben megálmodtam, hogy ez lesz a kaja, és megmondom, isteni lett. 1 óra alatt kész volt mindennel együtt, szuper kis könnyű vacsora vagy ebéd, ha valami húsmentesre vágyunk :)


Hozzávalók:
kb. 35x25 cm-es tepsihez

15 cső cannelloni
2-3 dl házi paradicsomszósz  

A töltelékhez:
fél kg túró
2-3 ek. tejföl
1 tojás
só, bors
parmezán / grana padano 
kb. 20 dkg fagyasztott spenót

A tetejére:
2-3 dl natúr krémsajt ( Lidl-ben kapható Pilos)
reszelt sajt 


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra ( hőlégkeverés), a paradicsomszószt a tepsi aljába öntjük, félretesszük.
2. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, egy egész tojást, sózzuk-borsozzuk, reszelünk bele pici parmezánt és az előzőleg kiolvasztott, alaposan kinyomkodott, apróra vágott spenótot is hozzákeverjük.
3. A masszát habzsákba töltjük és megtöltjük vele a cannelloni-kat, a paradicsomszósz tetejére ültetjük őket.
4. A maradék tölteléket eloszlatjuk a cannellonik tetején, vékonyan megkenjük krémsajttal, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Szúrjunk bele a tésztába egy hústűt, érezni fogjuk, amikor már készen van, akárcsak a lasagne-nál. 


Megjegyzések