Lisztmentes tejcsokitorta limehabbal

 Réges régen már elkészült ez a torta és Z azóta emlegeti, hogy az mennyire isteni volt. Így ma újra elkészült. Az én Z-m amúgy nem szereti a csokis sütiket, de ezért valami érthetetlen oknál fogva rajong.  Véleményét idézem az első falat után: " A brownie szar. Ez jó." Hát ennyi. 
Szóval első számú csokis kedvenccé lépett elő nálunk. Az, hogy lisztmentes, csak hab a tortán,bár elnézve a hozzávalók listáját, nem osztana nem szorozna benne még 5 dkg liszt, dehát így azért mindjárt kevésbé hangzik bűnösnek, nem igaz? :)


Hozzávalók:
18 cm-es tortához

A tortához:
80 gr tejcsoki 
75 gr vaj / margarin
3 tojás
65 gr cukor
50 gr darált dió 
2 ek. holland kakaópor

A habhoz:
2 dl habtejszín
1 lime leve
2-3 ek. porcukor
1 csomag habfixáló


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk-lisztezzük-darált dióval is beszórhatjuk liszt helyett természetesen, hogy teljesen gluténmentes legyen.
2. A vajat / margarint a csokival mikróban összeolvasztjuk.
3. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ehhez mehet a csokis keverék,végül a darált dió és a kakaópor.
4. Az alaposan elkevert masszát a formába öntjük és 30 perc alatt készre sütjük. Habszerű állaga lesz mikor kivesszük a sütőből. Pár perc múlva össze is esik és egy kis pereme képződik, ami pont jól jön majd, mert ide tudjuk besimítani a habot.
5. A hideg habtejszínt a lime levével és a cukorral elkezdjük habbá verni,majd mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a habfixálót és addig verjük a habot,míg a kívánt állagot el nem éri. 
6. A kihűlt torta mélyedésébe simítjuk a habot, tetejére ráreszeljük a lime héját.



Megjegyzések

  1. Húh, ez aztán isteni tortácska! És igen, így nem is hangzik bűnösnek :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése