Gesztenyés hógolyó

Karácsonyi próbasütésként készültek ezek a golyóbisok a 10 éves érettségi találkozónkra. Jól vizsgáztak, így az ünnepi asztalon is helyük lesz, akár diós, akár mákos töltelékkel is, de nekem ez a rumos-gesztenyés naaagyon bejött. Fél nap alatt megpuhul a tészta,a  töltelék pedig finom krémes, isteni! Illéskrisznél láttam a receptet, köszönöm. A nővéremnek meg a közreműködést, mert ezeket most együtt készítettük :)


Hozzávalók:
kb. 30 golyóhoz

A tésztához
30 dkg liszt
csipet só
8 dkg cukor
15 dkg vaj
1 tojás
2 ek. tej

A töltelékhez:
1 csomag gyorsfagyasztott cukrozott gesztenyemassza (25 dkg)
1-2 ek. tej
ízlés szerint rumaroma

A hempergetéshez:
vaníliás porcukor


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva félórára hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, áttörjük egy villával, ízlés szerint rumaromát adunk hozzá és annyi tejjel elkeverjük, hogy krémes masszát kapjunk.
3. A kihűlt tésztából 20 gr-nyi adagokat csípünk, meggörgetjük őket, tenyérrel ellapítjuk, egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk a közepébe és összegörgetjük úgy, hogy lehetőleg sehol ne látszódjon ki a töltelék. 
4. Sütőpapíros tepsire tesszük őket és 20-25 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorban meghemperhetjük őket és jól záródó fémdobozban tároljuk, hogy még puhábbak és finomabbak legyenek.:)



Megjegyzések

  1. Ha diós töltelékkel szeretném tölteni azt hogy csináljam? Olyan legyen a töltelék mint a bejglinél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, daralt dio,porcukor,citromhej ( esetleg rum) es annyi tej,amennyivel jo suru masszat kapsz,makosnal ugyanigy! Naagyon finom :)

      Törlés
    2. Köszi, ezt is mindenképpen megcsinálom :)

      Törlés
  2. Szuper! Biztosan kipróbálom...:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése