Fagyasztott banán bonbon/ Frozen banana truffle

Az utóbbi idők legfinomabb desszertjei lettek ezek a csokis-banánfagyi-falatok. Végtelenül egyszerű, 2 alapvető hozzávaló kell hozzá: csoki és banán. Mint egy falat krémes banánjégkrém, roppanós csokiburokban,pont olyan burokban, ami a Magnumon is van, például. Alig tudok vele leállni, egyetlen szerencsém, hogy nem túl sok készült, mert csak kipróbálni akartam. Azt hiszem, állandóan tartani fogok a fagyasztóban,mert enélkül mostmár létezni sem lehet, próbáljátok ki!!! Semmi egészségtelen nincs benne, fogyasszátok nyugodt szívvel, kettesével!



Hozzávalók:
12-14 darabhoz

1 db közepesen érett banán
10 dkg étcsoki ( maradni fog belőle)
1 ek. étolaj
2-3 szem dió
Elkészítés:
1. A banánt karikázzuk fel, kb ujjnyi vastag karikákra, tegyük őket egy kistányérra és mehetnek 1-2 órára a fagyasztóba, míg teljesen meg nem fagynak.
2. A diót durvára törjük, kikészítjük,mert a csoki nagyon gyorsan fog kötni, gyorsan kell majd szórni a bonbonra a diót.
3. A csoki 3/4-ét mikróban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott maradék 1/4 csokit és simára keverjük. Ha nem elég folyós a csoki, pici étolajat tegyünk bele.
4. Kikészítünk egy kistányért, amire sütőpapírt terítünk és jöhetnek a banánok a fagyóból.
5. Egyenként megmártjuk őket a csokiban, a felesleget lecsurgatjuk és a sütőpapíros tányérra helyezzük. Rögtön megszórjuk a durvára vágott dióval. Kb. 1 perc alatt rá is köt a csoki a fagyos banánra és roppanós, jégkrémes csokiburok keletkezik rajta. Megvárhatjuk,hogy szobahőmérsekletűre melegedjen, de szerintem érdemes visszatenni a fagyasztóba és ott tartani fogyasztásig,mert fagyosan sokkal finomabb :)
A díszítésnek csak a fantáziánk szab határt: bármilyen maggal megszórhatjuk, de akár fehér-vagy tejcsokival is áthúzhatjuk a csokiburkot.


In English:
Only 2 ingredients: banana and chocolate. Like a little piece of heaven, a bite of creamy banana icecream with crispy chocolate coating like the one on Magnum icecream if you remember. Kind of diet-friendly sweet treat, much better than a slice of cake, you will see.:)

Ingredients:
makes 12-14 truffles

1 medium-ripe banana
100g dark chocolate ( you will not need all of it)
1 tbsp vegetable oil
2-3 pieces of walnut

Method:
1. Slice the banana, place the slices onto a little plate and put in the freezer for 1-2 hours until the banana slices are completely frozen.
2. Melt the chocolate in microwace, add some oil if it is not thin enough.  Chop the walnuts roughly and set aside. As the banana is frozen, the chocolate will melt straight away so you have to work very fast.
3. Dip the banana slices in the melted chocolate and put them on a tray / plate lined with baking paper, sprinkle with the crushed walnuts. 
4. If you are strong enough not to eat them straight away, put the truffles back in the freezer and remove just a few minutes before serving. It is best eaten when it is fully frozen so it's like a little icecream. :)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése