Íme az eperörvényes blondie testvére, nem kevésbé dekoratív Ő sem. Number 1 sütivé lépett nálunk elő, hiszen mindössze 20 perc alatt előállítható. Ha akad otthon egy tábla fehércsoki, akkor meg vagyunk mentve. A többi hozzávaló meg minden háztartásban megvan, talán. Most a múltkorinál kisebb tepsiben készült, így magasabb lett. A blondie név talán nem is jó, az ember valami tömör csokis csodára számít, mint a brownienál,csak fehérben, de nem, itt sokkal inkább egy piskótaszerű, kellemesen csokis, de nem hivalkodóan édes szivacssütiről van szó. Kipróbálni kötelező!
Hozzávalók:
20x20 cm-es tepsihez
100 gr fehércsoki
100 gr margarin/ vaj
2 tojás
30 gr cukor
csipet só
80 gr liszt
áfonyalekvár
Elkészítés:
1. A csokit a vajjal/ margarinnal mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük.
2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokis masszát, majd beleforgatjuk a sóval elkevert lisztet.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és megcsurgatjuk mikróban kissé felmelegített áfonyalekvárral. Egy villával vagy hústűvel örvényesre húzzuk a mintát.
4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük ( tűpróba), kockákra vágva tálaljuk.
in English:
Ingredients:
20x20 cm tray
100g white chocolate
100g butter, unsalted
2 eggs
30g sugar
pinch of salt
80g plain flour
blueberry jam
Method:
1. Preheat the oven to 180 Celsius, line a baking tray with baking parchment.
2. Melt the chocolate and butter in microwave, mix well and set aside to cool.
3. Mix eggs and sugar until pale and fluffy, add chocolate-butter mixture, salt and flour. Mix well.
4. Pour in the prepared baking tray. Melt some blueberry jam in microwave ( 20 seconds) and pour on the top of the blondie. With a skewer make some swirls and bake the cake for 15-20 mins or until a skewer inserted in the middle comes out clean.
Soha nem sütöttem még blondie-t, de rajta vagyok már. :) Nagyon klassz lett és tuti finom!!! Kellemes Húsvétot Nektek is! :)
VálaszTörlés