Abbahagyhatatlanul finom pogit készítettem. Onnan indult az egész ötlet, hogy Z-t holnap jönnek a barátai meglátogatni, süssek már valami sósat. De mivel csak 1 nappal előtte tudom megcsinálni, valami olyan kéne, ami nem lesz betonállagú másnap estére.Az első adag kisült pogácsa után nyilvánvalóvá vált, hogy akkor ez a miénk, a vendégeknek meg majd holnap kora reggel sütök még egy adagot :)
Zizi oldalán a mennyei túrós pogik tetszettek meg, de a vajat gondolkodás nélkül zsírra cseréltem. És milyen jól tettem! Igazi "nagymamás" kategória ez is, próbáljátok ki, összesen 1 óra alatt megvan az egész művelet.
Hozzávalók:
2 gáztepsinyi adaghoz
25 dkg liszt
25 dkg túró
10-12 dkg libazsír ( vagy 25 dkg vaj/ margarin)
1 tojás
1 tk.só
csipet szódabikarbóna
Tetejére:
1 felvert tojás
reszelt sajt
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk ( a túrót előtte át lehet villával törni, de nem szükséges) és lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk.
2. Tetejét egy éles késsel vagy pizzavágóval becsíkozzuk, tetszőleges méretű pogikat szaggatunk belőle.
( Nálam mindig mini-pogik készülnek, az Anyósomtól kapott többgenerációs, rozsdás kis pogiszaggatóval :))
3. Sütőpapíros tepsire tesszük a pogikat, felvert tojással lekenjük a tetejüket, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon guszta pogikat sütöttél! :)
VálaszTörlés