Általában továbblapozok egy recepten, ha meglátom a "cup" ( csésze) és az "ounce" ( uncia) mértékegységeket. Most mégis kivételt tettem. Valahol legbelül éreztem, hogy akár holdbéli mértékegységekben is meg lehetnek adva a hozzávalók, ezt akkor is muszáj. Az utóbbi idők egyik legfinomabb sütije, amit készítettem. Az eredeti recept innen.
Hozzávalók:
35x25 cm-es tepsihez
A tésztához:
340 gr liszt
280 gr cukor
2 tojás
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
fél tk. só
150 ml tejföl
90 gr !!! étolaj ( nem, nem elírás, gramm!!!!)
3 banán ( lehetőleg jó érett)
A frostinghoz:
200 gr mascarpone
50-60 gr porcukor
fél tk. őrölt fahéj
A tetejére:
pekándió (el is hagyható)
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, szódabikarbónát.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a tejföl, az olaj, a villával pépesített banán végül a száraz anyagok.
4. A masszát a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
5. A frostinghoz a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk durvára vágott pekámdióval.
6. Kockákra vágva tálaljuk.
Ó, már a képen is látszik, hogy milyen finom lehet! Köszi a recit, pénteken meg is sütöm :-)
VálaszTörlésMég éjjel feltettem a receptet, mikor hazaértem a munkából-csak a Te kedvedért :))) Tuti Nektek is ízleni fog!!
TörlésNagyon jól hangzik! Én sem szeretem, ha poharas mennyiségek vannak megadva, köszi, hogy átszámoltad. :) Asszem egyik nap kipróbálom. :)
VálaszTörlésHű, de finom lehet :))
VálaszTörlésJó kis recept! Ami banános csak jó lehet! :)
VálaszTörlésNAGYON JÓL NÉZ KI,MA LESZ A PRÓBASÜTÉS:)SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,HOGY A TÉSZTÁJÁBAN VAN DIÓ,VAGY CSAK A BANÁNTÓL TŰNIK ÚGY,MINTHA:)
VálaszTörlésKedves Erika, csak az érett banántól vannak benne a kis barna pöttyök. Ha jó érett banánokat használsz, akkor lehet a cukor mennyiségét csökkenteni- mi már nem eszünk annyira édesen mint pár éve, így ma már biztos fele annyi cukorral sütném csak,mint 3 éve, de ez ízlés kérdése :) Sok sikert, remélem ízleni fog! Üdv: Szofika
TörlésKöszönöm!:) Hamarosan beszámolok az eredményről:)
VálaszTörlés