Black bottom cupcake új köntösben

Íme, bemutatom őket: black bottom cupcake amerikai frostinggal. Drága főnökasszonyom tegnap esti búcsúbulijára készítettem őket, reggel 7-kor keltem, 10-re már kész is volt a 24 darab. A black bottom cupcake nem újdonság már, a világ legfinomabb cupcake-je címért versenyez a Red velvettel, viszont a tetején található American frosting vagy 7-minutes frosting annál inkább újdonság. A vajkrémes frostingnak végleg  leáldozott, de úgy tűnik, az eddigi number 1 krémsajtosnak is. EZ mindent visz. Nagyon könnyű vele dolgozni, isteni finom, és lehet ízesíteni-színezni is. Természetesen a cupcake-ek királynője, a nővérem, a Moha  avatta fel ezt is, nézzétek csak meg milyen gyönyörűek lettek az övéi. :) De most kivételesen úgy gondolom, az enyémek sem lettek annyira csúnyák, pláne, hogy most először nem habzsákból díszítettem őket, hanem habkártyával húztam rájuk a krémet.


Hozzávalók 24 db-hoz:

A black bottom tésztához:
380 gr sima liszt
240 gr kristálycukor
80 gr holland kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
80 ml napraforgóolaj
3 tk. ecet
1 tk. vanília esszencia
250 ml víz

Elkészítés:
1. Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát. 
2. Elektromos mixerrel keverjük el alaposan, hogy ne maradjanak benne csomók.
3. Egy kancsóban keverjük össze a vizet, az olajat, az ecetet és a vanília esszenciát.
4. A kancsó tartalmát fokozatosan hozzáöntve a száraz anyagokhoz, mixeljük simára a masszát.
5. Osszuk el szilikonos muffinformában a tésztát ( félig legyen csak a forma, mert eléggé megnőnek) és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük őket készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, tegyük félre őket hűlni.


Amerikai frosting

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
300 gr cukor ( kristály, de minél apróbb szemcséjű,annál jobb)
2 ek. víz
2 ek. golden syrup

Elkészítés:
1. Tegyük egy lábasba az összes hozzávalót.
2. Vízgőz felett elektromos mixerrel 7 percig mixeljük magas fokozaton. Vigyázzunk, nehogy megrázzon az áram, komolyan mondom, elég para volt vízgőz fölött áramos kütyüvel dolgozni. De ha én nem haltam bele, akkor nyilván kivitelezhető a dolog.
3. Azért fontos, hogy minél apróbb szemcséjű legyen a cukor, hogy a 7 perc alatt teljesen elolvadjon. Ha mégsem, húzzunk rá 1-2 percet, nem fog tönkremenni a krém. 
4. Ha elkészült, pár percre tegyük félre hűlni, majd habzsákba töltve vagy habkártya segítségével díszítsük a cupcake-eket.





Megjegyzések

  1. En nem vagyok cupcake fan, de ezek tenyleg nagyon csinosak lettek!:) Klassz a Moha blogja is:)

    VálaszTörlés
  2. De jól néznek ki! Mentve:))

    VálaszTörlés
  3. Szia! Szeretném elkészíteni színes változatban. Esetleg kell e hozzá plusz cukor vagy valami kemenyito vagy hagyjam el a viz egy részét? Mert ugye a szinező is folyekony kissé. Köszi a választ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tímea! A tetején lévö frosting színezéséhez gél/ paszta állagú ételfestéket javaslok, mert a folyékony festék felhígítja a masszát és nem lesz olyan tartása. Üdv: Szofika

      Törlés

Megjegyzés küldése