Gábor répatortája

Tegnap este nagyon jó hangulatú házibuli kerekedett nálunk Encsi, Ákos és Gábor részvételével. 3 szülinap is volt az utóbbi időben, a tortát Gábor prezentálta.Hiába, a Gábor répatortája olyan, hogy azt fel kell tenni a blogra is. Hangsúlyozom, ehhez a tortához csak annyi közöm volt, hogy a 80 %-át én ettem meg.:)
Hozzávalók:

1 csésze ( kb. 2,5 dl) krémsajt
1 csésze fehér cukor
1 csésze melaszos nádcukor
3 nagy tojás
csipet só
1 csésze olaj
2 csésze liszt
2 tk.fahéj
fél tk. szerecsendió
1 tk. gyömbér
1 tk. vanilia eszencia
1 narancs és 1 lime reszelt héja
fél csésze mazsola
fél csésze dió
2 nagy répa
fél tk. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna

A tetején lévő krémhez:
1 doboz krémsajt ( 300 gr)
fél tk. vanilia eszencia
fél csésze cukor ( de még annyi se volt:))
fél narancs és fél lime reszelt héja
kesudió, mazsola

Elkészítés:
1.Keverjük ki a vajat a cukorral, adjuk hozzá a krémsajtot, a tojásaokat, a reszelt répát, az olajat, a reszelt lime és narancshájat és a vanilia eszenciát.
2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a mazsolát, a diót, a fűszereket, a szódabikarbónát, sót.
3.Keverjük össze a 2 tál tartalmát, kivajazott tepsiben vagy formában 180 fokon 45 percig süssük.
4. A tetejére keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a vanilia eszenciával és kenjük meg a torta tetejét. Ízlés szerint kesudióval, mazsolával, reszelt narancs-és lime héjjal díszítsük.

Megjegyzések