Tejfölös-virslis krumplileves

Egy jóóóó levesre mindig kapható vagyok. Az uram szerint ugyan "egy kicsit mintha megindult volna a só", Moha meg ennyit kommentelt:" Nem tettél bele babérlevelet."-Már hogy a fenébe ne tettem volna.
Szerintem marhajó lett.

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
4 nagyobb szem krumpli
4 szál virsli
étolaj
pirospaprika
só,bors, petrezselyemzöld
babérlevél
pirosarany
tejföl
1 ek. liszt

Elkészítés:
1. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Húzzuk félre, szórjuk rá a pirospaprikát és 1 ek lisztet. Keverjük jól el és önsük fel vízzel. Tegyük vissza a tűzre.
2.Tegyük bele a felkockázott krumplit és fűszerezzük: só, bors, pirosarany, babérlevél.
3. Kis lángon főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz. Ekkor tegyük bele a felkarikázott virslit és ezzel is pár percig főzzük.
4.Legvégül mehet bele az apróra vágott petrezselyem.
5. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzések