Kerem szepen, a napkozik reme. A sokunk altal gyulolt zold fozelekek egyike. A masik a soska volt.Engem szemely szerint csak az utobbitol vert ki a viz, de attol a mai napig is nagyon.
Viszont az Anyuci olyan finom spenotfozeleket tud csinalni,mint senki mas.
Most nincs itt az Anyuci, ugyhogy magamnak kellett. Nem is lett olyan finom.:( De azert megettem.
Hozzavalok:
kb. 30 dkg fagyasztott spenot
2 gerezd fokhagyma
so, bors
olivaolaj
1 ek. liszt
1 dl tej
2 fott tojas
Elkeszites:
1.Keves olivaolajra dobjuk ra a fagyasztott spenotot es a zuzott fokhagymat. Addig kavargassuk, mig teljesen ki nem enged a spenot.
2. Ekkor sozzuk, borsozzuk.
3. A lisztet a tejjel keverjuk csomomentesre es adjuk a spenothoz.
Nem kell sok tej, mert a mirelit spenot sok levet enged, es felo, hogy inkabb spenotleves lesz belole.
4.Keverunk-kavarunk rajta egyet-kettot es kesz.
5. Az egesz spenot-hadmuvelet addig tart, amig kemenyre fozzuk a tojikat. 10 perc.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése