Az en szivemhez a brokkoli mindig is kozelebb allt, mint a karfiol. Annak ellenere, hogy brokkolibol valahogy nagyon keves etelt szoktam csinalni. Nekem ok a karfiollal megis olyan egyformak:csak az egyik feher, a masik zold.
Szeretem a karfiollevest, a rakott karfiolt, a rantott karfiolt, sot karfiolos krumplipuret is csinaltam mar.
De valahogy a brokkoli sokkal jopofabb. Ezert ma bepaniroztam.:)
Hozzavalok:
kb. 30 dkg brokkoli
liszt
1 tojas
zsemlemorzsa
Elkeszites:
1. Vegetas vizben 5 percig foztem a rozsakra szedett brokkolit.
2. Utana bepaniroztam a hagyomanyos modon: liszt, tojas, zsemlemorzsa.
3. Olajban kisutottem.
( Az olajba dobtam 2 vekony gerezdekre vagott fokhagymat is, es par masodpercig sutottem, amig eppen csak el nem kezdett pirulni. Nem tovabb,mert akkor keseru lesz.)
Krumplipurevel talaltam.
Soha nem jutott eddig eszembe a brokkolit kirántani. De nem rossz ötlet :-)!
VálaszTörlés