Baconos-borsós makaroni

Ez most tipikusan annak az esete, hogy kinyitja az ember a hutot, es abbol a keveske semmibol probal valamit osszeutni, amit talal. Mellesleg feloran belul kezdjuk a konyhafestest, szoval ennel nagyobb kajara esely sem lett volna.
Hozzavalok:
25 dkg makaroni teszta (bucatini)
4 szelet fustolt bacon
2 marek zoldborso
2-3 ek. creme fraiche
so,bors
petrezselyemzold
Elkeszites:
1. Fozzuk ki a tesztat.
2. Fozzuk ki a mirelit zoldborsot is: en most csak ugy foztem, ahogy a vermicelli tesztat a minap: beleraktam a borsot a tesztaszurobe, es 2 adag forro vizet atengedtem rajta.:) Sporolunk vele idot es edenyt.:)
3.Keves olajon megpiritjuk a kockakra vagott bacont, hozzaadjuk a borsot, a creme fraichet. Sozzuk, borsozzuk, jo boven teszunk bele petrezselyemzoldet.
4.Hozzaadjuk a kifott tesztat es par percig egyutt melengetjuk meg oket. Most adtam hozza kb. 1 decit a teszta fozovizebol is. Egyreszt,mert Jamie Oliver igy tanitja,masreszt meg nagyon keves volt a creme fraiche. Merthogy maradekokbol keszult a mai kaja:)Egesz jo lett a vegeredmeny.

Megjegyzések

  1. Mi pedig fél órája fejeztük be a konyhafestést :-)! Ill. az azt követő takarítást is, hogy egészen pontos legyek. Most pedig vacsora+net, mert nem akartam a takarítást félbehagyni a kaja miatt, mert nagyon utálom a rendetlenséget, de annyira, hogy még éhes sem voltam, míg utolsó mozzanatként a frissen mosott függönyt is fel nem raktam a helyére. A mai maradékból készült kajád nekem nagyon tetszik, amiben borsó van, nekem bármi jöhet :-)!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése