Variációk sós kelt kiflire

 3 féle töltelékkel készítettem kelt kifliket, elég gyorsan megvan mindegyik, semmi bonyodalom nincs benne :)

Hozzávalók:
32 db kiflihez

A tésztához:
kb. 60 dkg liszt
1 ek. só
5 dkg friss élesztő
1,5 dl olaj
3 ek. tejföl
3 dl langyos tej
1 tojás
1 kk. cukor

A töltelékekhez:
1. Pizzás: sűrített paradicsom, só, bors, oregano, pici olívaolaj, reszelt sajt
2. Juhtúrós: 1 tubus (100 g) juhtúró, szárított vagy friss kapor, reszelt sajt)
3. Barbecue-s: Barbecue szósz, reszelt sajt

A kenéshez:
1 felvert tojás

Elkészítés:
1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk majd a tészta többi hozzávalójával együtt kézzel vagy robotgép dagasztó funkciója segítségével összegyúrjuk, kidagasztjuk. Ha esetleg ragadna a tészta, nyugodtan adjunk még hozzá lisztet. Letakarva kb. 40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát 4 egyenlő bucira osztjuk. Minden bucit kör alakúra nyújtunk és a továbbiakban mint egy pizzával járunk el: megkenjük a fűszerekkel kikevert paradicsomszósszal/ juhtúróval/ barbecue szósszal, megszórjuk reszelt sajttal majd egy pizzavágóval 8 részre vágjuk.
3. A szélesebb felénél kezdve feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
4. 200 fokra előmelegített sütőban (alsó-felső sütés) 20-22 perc alatt készre sütjük őket. Tegyünk a sütő aljába egy kis lábasban vizet, így gőzös lesz a sütőnk és még puhábbak lesznek a kiflik. :)



Megjegyzések