Datolyás energiagolyók ( Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes)

Szeretem a datolya alapú golyókat, mert nagyon jó, ragacsos állaguk van, nem száradnak ki. A titok minden golyónál, akár kekszből, akár zabpehelyből készítjük, hogy kicsit ragacsosabbra kell hagyni, mert idővel a zabpehely / keksz nedvességet vesz fel, ami könnyen a golyó kiszáradásához vezet, főleg ha nem azonnal fogyasztjuk el. 
Ez a golyó egy igazi energiabomba, akár reggelire, akár tízóraira. Azt nem mondom, hogy diétás, mert a datolya azért nem a legkalóriaszegényebb gyümölcsök közé tartozik, de a zabpehely, kókusz hozzáadásával lehet lassítani a felszívódását. Mindezekkel együtt ez a nasi még mindig GLUTÉNMENTES, TOJÁSMENTES, TEJTERMÉKMENTES és HOZZÁADOTT CUKORTÓL MENTES.

Hozzávalók:
16 db golyóhoz

100 gr datolya ( a krémesebb, puhább fajta)
100 ml forró víz
50 gr gluténmentes zabpehely
25 gr holland kakaópor
20 gr kókuszreszelék
10 gr chia mag
1 narancs reszelt héja

A forgatáshoz:
kakaópor, kókuszreszelék, szezámmag, tökmag, de bármilyen darált mag ( mogyoró, mandula, dió, pisztácia) megteszi, de akár cukormentes étcsokoládéban ( Wawel pl.) is kimárthatjuk őket, úgy már egészen bonbon kinézetük lesz 

Elkészítés:
1. A forró vizet ráöntjük a kimagozott datolyára és kb. félórát állni hagyjuk.
2. Ezután a datolyát a lével együtt egy késes aprítóba tesszük és krémesre daráljuk. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is és alaposan összedolgozzuk. Formázható, nem túl lágy, nem túl ragacsos, de nem is kemény masszát kapunk.
3. A masszából 15 gr-os golyókat formázunk ( nekem így jött ki a 16 db, természetesen kisebb-nagyobb méretet is lehet készíteni, ez ideális egyfalatos golyó) és tetszés szerinti magokban, kakaóban, kókuszreszelékben meghempergetjük őket. 


Megjegyzések

  1. Memperkenalkan, Ace Maxs Obat Kanker Payudara alami berbahan dasar 100% Herbal. Mengobati kanker payudara stadium awal TESTIMONI ACE MAXS hingga stadium akhir dengan efektif dan aman tanpa operasi, tanpa kemoterapi, tanpa radiasi dan tanpa menimbulkan efek samping yang membahayakan. LEGALITAS ACE MAXS  Kualitasnya terjamin, sudah terdaftar di BPOM RI dan DEPKES RI. Simak kandungan lengkap dan keunggulannya berikut ini! KHASIAT ACE MAXS
    CARA ORDER ACE MAXS

    VálaszTörlés
  2. This is very informative post. Thanks for sharing.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése