Sütőtökös brownie falatkák

Sajnos erről a sütiről csak egy képem készült, az is rossz lett, de a süti viszont finom, így a receptet megosztom. Én egy négyzetes muffintepsiben sütöttem, ennek híján sima muffinformában is süthető 
( ha szilikonosat használunk még papír sem kell hozzá), de akár szögletes tepsiben vagy kerek tortaformában tortaként is megállja a helyét.

Hozzávalók:
12 muffinhoz

A browniehoz:
150 gr étcsoki
105 gr vaj
75 gr nádcukor
2 tojás
90 gr liszt

A sütőtökös részhez:
kb. 20 dkg sült sütőtök ( sajnos ezt nem mértem le pontosan)
30-40 gr nádcukor, ízlés szerint
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
1. A brownie részhez a csokit a vajjal vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük. Kézi habverővel beledolgozzuk a tojásokat, a cukrot, a lisztet. A simára kevert tésztát elosztjuk 12 muffinforma alján. Ha nem szilikonos a muffinformánk, fújjuk be formaleválasztó spray-vel, ami tulajdonképpen egy olaj spray, rendkívül praktikus.
2. A sütőtökös részhez pürésítsük a sült sütőtököt, adjuk hozzá a fűszert és a cukrot, keverjük el. Kanalazzuk a brownie rész tetejére és egy hústűvel kicsit kavarjuk bele a brownieba, hogy márványos legyen a mintája.
3. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük. Mikor a brownie rész kezd elválni a muffinforma oldalától, ki is vehetjük, ne süssük túl. A sütőtökben semmi nyers nincs, a brownie-nak meg jót is tesz, ha picit ragacsos, szaftos marad a közepe. 


Megjegyzések