Sunday, 4 December 2016

Pizzatorta

Pizzarajongóknak kötelező ezt a tortavariációt is kipróbálni. Természetesen házi pizzatésztából és pizzaszószból is elkészíthető, amihez ide kattintva találtok receptet. Én viszont most bolti pizzatésztából és szószból készítettem. Az Aldiban és a Lidlben is található a hűtőpultban pizzatészta+ szósz csomag. Ehhez a pizzatortához 2 csomag tésztát és 1 adag szószt használtam. 


Hozzávalók:
1 db 18 cm átmérőjű pizzatortához

2x400 gr félkész pizzatészta
200 gr pizzaszósz
300 gr reszelt sajt
300 gr füstölt,főtt szeletelt sonka

Elkészítés:
1. A téglalap alakú pizzatésztából kivágunk 4 db kört a tortaforma segítségével és a lapokat 10 perc alatt elősütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
2. A maradék,leeső tésztavégeket összegyúrjuk és kinyújtjuk egy hosszúkás téglalappá úgy, hogy a tortaforma oldalát ki tudjuk vele bélelni, és a tetejénél maradjon egy pár centis perem. Az aljára nem kell. 
3. A tortaforma oldalát kibéleljük a nyers tésztával, az aljára pedig elhelyezünk egyet az elősütött lapok közül. Jön a rétegezés: pizzaszósz,sajt, sonka, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A túllógó tésztaszéleket visszahajtjuk és mehet is vissza a sütőbe 30-40 percre. Felszeljük, akár egy tortát és már ehetjük is :)

No comments:

Post a Comment