Thursday, 15 December 2016

Narancsos-mandulás-csokis csillag

Nem késő feltölteni a karácsonyi kekszesdobozt még most sem, ezek a kekszek szuperül megpuhulnak addigra, de frissiben is fogyaszthatók. A liszt felét zabpehelylisztre cseréltem, így kicsit egészségesebb, és az ízvilágának is jót tesz. 


Hozzávalók:
55-60 db csillaghoz

125 gr sima liszt
125 gr zabpehelyliszt
50 gr szeletelt mandula
1 narancs reszelt héja
20 dkg vaj
10 dkg porcukor

A bevonáshoz:
100 gr étcsoki
1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:
1. A zabpelyhet és a mandulát késes aprítóban finomra őröljük. Kézzel vagy géppel összedolgozzuk az összes hozzávalót és folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha sietünk, dobjuk be a fagyasztóba, ott rövidebb idő is elég neki.
2. Lisztezett munkalapon nyújtsuk kb. 3 mm vastagra a tésztát, szagassuk ki és tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre a csillagokat.
3. Előmelegített 175 fokos sütőben 10 percig süssük. Rácsra téve hűtsük ki őket.
4. Olvasszuk össze az étcsokit a kókuszolajjal, ebbe mártsuk a csillagokat félig, majd tegyük vissza a sütőpapíros lemezre és tegyük hideg helyre, míg a csoki megköt. Egy éles késsel válasszuk le a sütőpapírról az elkészült kekszeket és rejtsük őket fémdobozba Karácsonyig :)


No comments:

Post a Comment