Kókuszos-túrókrémes torta glutén-és cukormentesen

 Most egy teljesen alakbaráttá alakított túrókrémtortát hozok, amit egy kismama ismerősömnek készítettem, akinek nagyon oda kell figyelnie a szénhidrátbevitelre. Glutént és cukrot sem tartalmaz, egy szeletnek mindössze 6 gr a szénhidráttartalma. 


Hozzávalók:
18 cm-es ( 8 szeletes) tortához

Alaphoz:
4 tojás
100 gr kókuszreszelék
1,5 kk. sütőpor
csipet só
20 gr Diawellness negyedannyi édesítő

Krém:
250 gr túró
1 citrom héja
vanília
10 gr zselatin
0,5 dl víz
2 dl habtejszín
17 gr Diawellness negyedannyi édesítő

Golyók:
160 gr túró
2 tk. Diawellness negyedannyi porrá darálva
1 ek. kókuszreszelék

Hempergetéshez:
1-2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük,a  sárgákat kihabosítjuk az édesítővel. 
2. Kávédarálón ledaráljuk a kókuszreszeléket, elkeverjük a sütőporral és a tojássárgás részhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire 3 vékony lapot kenünk a masszából és 180 fokra előmelegített sütőben a lapokat 10 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt és kiigazítjuk az egyenetlenségeket.
4. A krémhez a tejszínt habbá verjük, a porzselatint a szokásos módon feloldjuk, félretesszük.
5. A túrót a porrá őrölt édesítővel, vaníliával, citromhéjjal késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk. Belekeverjük óvatosan a felvert tejszínhabot is.A krémből kiveszünk 1 evőkanálnyit és a felmelegített zselatinhoz keverjük, ezt visszacsurgatjuk a krémbe és alaposan elkeverjük.
6. Betöltjük a tortánkat a krémmel, a tetejét, oldalát is körbekenjük.
7. A golyókhoz a túrót villával kicsit áttörjük, elkeverjük az édesítővel, kókusszal és 8 egyforma golyót formálunk belőle. A golyókat meghempergetjük kókuszreszelékben és a torta tetejére ültetjük őket. Néhány órára hűtőbe tesszük a tortát. 


Megjegyzések