Friday, 27 June 2014

Vendégposzt Anyutól: Meggyes linzer

Mivel az én konyhám belátható időn belül nem fog elkészülni, Édes anyukám mai műremekét osztom meg Veletek. Reszelt meggyes linzer, a Mama receptje alapján. Isteni finom, abbahagyhatatlan, próbáljátok ki, mennyei!


Hozzávalók:
1 nagy gáztepsihez

A tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 citrom leve
1 tojás
kis pohár tejföl

A meggyhez:
1 kg meggy ( tisztán, fejtve mérve)
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
szükség esetén 2 ek. búzadara

1 marék pirított dió


Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy nyújtható, nem túl ragacsos masszát kapjunk. 2/3-át a hűtőbe, 1/3-át a fagyasztóba tesszük.
2. A meggyet kifejtjük, lecukrozzuk, fél napra félretesszük. Ha túl sok levet ereszt, leöntjük róla ( kb. 1 pohárnyit).
3. Feltesszük főni, a lével, amit időközben még enged, csomómentesre keverjük a pudingport és besűrítjük vele a meggyet. Ha túl hígnak találjuk, búzadarát adhatunk hozzá, miután elzártuk.
4. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és kibéleljük vele a kizsírozott-kilisztezett tepsit. Rákenjük a meggytölteléket, megszórjuk a pirított dióval és ráreszeljük a maradék ( fagyasztóból kivett) tésztát.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.


1 comment:

  1. Szeretem az ilyen sütiket. Nagyon ennivaló!!!!!!! Tud az anyukád úgy látom, volt kitől örökölni!

    ReplyDelete