Monday, 12 May 2014

Tripla barack smoothie és egy kis táplálkozásváltoztatás

Sajnos be kellett látnom, hogy bicajozhatok meg edzhetek akármennyit, az úszógumit csak a helyes, CH szegény táplálkozással fogom tudni eltünteni. Hiába minden, ha az átkozott süteményeket azért csak eszegetem. Úgyhogy a héten bevezetek egy új módszert kipróbálásra, a következő, kissé szigorított étrendet próbálom követni. 
Reggeli: smoothie
Ebéd: hús/ hal/ saj salátával, zöldségekkel
Vacsora: smoothie

A tésztát,pizzát, sütit próbálom kihagyni és meglátjuk mi lesz a végeredmény. Az ebédeimet próbálom fehérjedúsan, minél kevesebb hízlaló dologgal elkészíteni. Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy nem fogok egy diétát sem követni, nem leszek se paleos, se norbis,egyetlen dolgot kell csupán változtatnom: kevesebb CH. Még mindig túl sok.A többi dolog már ok. Mozgás, edzés elegendő, a smoothie-k szuperek,kicsit az édességen kell még visszavágni. A másik dolog, ami nagyon nem megy: a megfelelő folyadékbevitel. Nagyon keveset iszom, gyakorlatilag a smoothie-kon kívül mást nem is. Erre is próbálok a héten odafigyelni. 
Na akkor ennek fényében íme a hét első smoothieja.Hozzávalók:
ez most nagyobb adag lett, kb. 4 dl

2 sárgabarack
1 nektarin
1 őszibareack
2 tk. őrölt lenmag
3 púpozott ek. görög joghurt
kb. fél dl tej


Elkészítés:
1. Mivel a barackokat héjastól teszem a smoothiekba, így jó alaposan megmosom őket, gerezdekre vágom, amiket elfelezek.
2.Mindent bedobok a turmixgépbe és 2 perc alatt el is készül.
Ha kicsit édesebbre szeretnétek, egy fél banánt ( jó érettet) adjatok hozzá. Így édesebb és krémesebb lesz, de nem lesz átütő banán íze. Ha egy egész banán kerül a smoothie-ba, akkor már az fog dominálni. 

No comments:

Post a Comment