Wednesday, 4 December 2013

Banánkocka fahéjas mascarpone krémmel

Általában továbblapozok egy recepten, ha meglátom a "cup" ( csésze) és az "ounce" ( uncia) mértékegységeket. Most mégis kivételt tettem. Valahol legbelül éreztem, hogy akár holdbéli mértékegységekben is meg lehetnek adva a hozzávalók, ezt akkor is muszáj. Az utóbbi idők egyik legfinomabb sütije, amit készítettem. Az eredeti recept innen.


Hozzávalók:
35x25 cm-es tepsihez

A tésztához:
340 gr liszt
280 gr cukor
2 tojás
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
fél tk. só
150 ml tejföl
90 gr !!! étolaj ( nem, nem elírás, gramm!!!!)
3 banán ( lehetőleg jó érett)

A frostinghoz:
200 gr mascarpone
50-60 gr porcukor
fél tk. őrölt fahéj

A tetejére:
pekándió (el is hagyható)


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, szódabikarbónát.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a tejföl, az olaj, a villával pépesített banán végül a száraz anyagok.
4. A masszát a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
5. A frostinghoz a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk durvára vágott pekámdióval.
6. Kockákra vágva tálaljuk.





5 comments:

  1. Ó, már a képen is látszik, hogy milyen finom lehet! Köszi a recit, pénteken meg is sütöm :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még éjjel feltettem a receptet, mikor hazaértem a munkából-csak a Te kedvedért :))) Tuti Nektek is ízleni fog!!

      Delete
  2. Nagyon jól hangzik! Én sem szeretem, ha poharas mennyiségek vannak megadva, köszi, hogy átszámoltad. :) Asszem egyik nap kipróbálom. :)

    ReplyDelete
  3. Jó kis recept! Ami banános csak jó lehet! :)

    ReplyDelete