Thursday, 3 January 2013

Csokiszuflé-vagy olyasmi

Kedvenc desszertünk a cégnél kétségkívül a Chocolate Melt, ami egy olvadós közepű csokidesszert. Hogy szuflénak nevezhetjük-e, nem tudom, én ezzel a szóval óvatosan bánok.
Sikerült majdnem reprodukálnom itthon, miután a múlt héten vettem egy "Chocolate heaven" névre hallgató magazint, amiben aztán hajjjjaj micsoda csokidesszertek vannak, egytől egyig ki fogom őket próbálni. Ez a desszert ( eredeti nevén Chocolate puddle pudding) volt az első áldozat és átment a vizsgán:)


Hozzávalók:
6 db-hoz
250 gr étcsoki
300 ml tej
2 ek. brandy ( elhagyható)
50 gr vaj
150 gr cukor
2 tojás
25 gr liszt
csipet só
csipet sütőpor
25 gr keserű kakaópor

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, 6 db szufléformát vajazzunk-lisztezzünk ki.
2.A csokit a tejjel egy lábasban addig melegítsük,míg a csoki el nem olvad majd adjuk hozzá a brandyt is.
3.A tojásfehérjét verjük kemény habbá és tegyük félre.
4.A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a lisztet, kakaóport, sót, sütőport és végül a csokis masszát.
5. A tojásfehérje egynegyedét óvatosan forgassuk a csokis masszába majd a maradékot is.
6. Osszuk el a masszát a 6 szufléformában és tegyük őket egy magasabb falú tepsibe.
7. A tepsibe annyi vizet öntsünk, hogy kb 2,5 centi magasra jöjjön fel a szufléformáknál.
8. Így helyezzük a tepsit a sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre.
Akkor lesz jó, ha kívülről kérge van, belülről viszont folyós marad.
Tálaláskor szórjuk meg kakaóporral, adjunk mellé egy gombóc vaníliafagyit, tejszínt, tejszínhabot vagy vaníliaöntetet. Mindenhogy megállja a helyét.

1 comment:

  1. Pont ilyen szuflé formáim vannak..pont ilyen desszert kéne beléjük :)

    ReplyDelete