Thursday, 13 September 2012

Rakott tészta baconnel, gombával, újhagymával

A munkás hétköznapokba való visszatérés első vacsorája/Z-nek/ illetve ebédje /nekem/ volt ez az egyszerű sült, rakott tészta, nevezzük, ahogy akarjuk. Pikk-pakk összedobható és nagyon fincsi volt.


Hozzávalók:
30 dkg rövidcsőtészta 
15 dkg  bacon, apró kockákra/ vékony csíkokra vágva
15 dkg gomba
4 szál újhagyma
3 dl tejszín
só, bors
tetejére reszelt sajt


Elkészítés:
1.A tésztát sós vízben kifőzzük.
2. A bacont egy száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. ( Sosem teszek alá olajat, mert akármilyen sovány is a hús, valamennyi zsír úgyis van rajta.)
3. Mikor már pirul a bacon, hozzáadom a felkarikázott újhagymát, majd a megtisztított, kisebb kockákra vágott gombát is.
4. Pár percig együtt pirítom őket, picit sózom, borsozom. 
5. Mikor már a gomba is kapott egy kis színt, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.
6. A kifőtt tésztával összekeverem, tűzálló tálba borítom, megszórom a tetejét reszelt sajttal és csak addig sütöm, míg picit meg nem pirul a teteje.



No comments:

Post a Comment