Thursday, 13 September 2012

A tökéletes gofri

A nyaralásnak sajnos vége, vissza kellett térni az unalmas, szürke, munkás londoni hétköznapokba...
Én még lelkileg nem vagyok itt, ez a gofri is a nyaralás szép emléke, Anyucival sütöttük. Ezt a csodálatos,mintás gofrisütőt-a recepttel együtt-Norvégiában vadászta le Anyu és megvárt vele, hogy együtt próbáljuk ki.:) Nemcsak a sütő ilyen bámulatos, de a tészta is. Isteni finom.Még magában is, de mi Anyu lekvár-kollekcióját is bevetettük.
Sajnos itt most nincs gofrisütőm, de azt hiszem, sürgősen be kell szereznem egyet,mert enélkül nemigen lehet élni.


Hozzávalók ( kb. 20-25 db-hoz)
5 dl tejszín
1 dl víz
2 dl cukor
30 dkg liszt

Elkészítés:
1. A hozzávalókat jó alaposan, csomómentesre mixeljük el.
2. Fedjük le és néhány órára tegyük hűtőbe.
3. Melegítsük elő a gofrisütőt. Mikor már forró, egy kisebb merőkanálnyit csurgassunk a sütő közepére. Kb. 2 percig süssük mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
4. Még melegen tekerjük fel,mint egy palacsintát és fogyasszuk jóízűen csupa olyasmivel, amivel egy palacsintát fogyasztunk: lekvárral, kakaóporral, csokikrémmel, fahéjas cukorral, bármivel. De talán magában, üresen a legfinomabb.:)




3 comments:

  1. Indulok Norvégiába bevásárolni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Csudadolgok vannak ott, az bitos :) Nekem is nehezemre esett nem lenyúlni ezt az álomsütőt!

      Delete
  2. Béreljünk ki egy külön repülőt:) Irány Norvégia:) Eszméletlen! Még sosem készítettem gofrit!

    ReplyDelete