Tuesday, 10 April 2012

Svéd brownie-megint, még mindig

Egy éve már, hogy először kipróbáltam Az Eszter svéd brownie-ját. Nagy kedvenc lett.
Azóta már csináltam így-úgy brownie-t, de rá kellett jönnöm, hogy nekem EZ az igazi. Úgyhogy maradok is ennél.


Hozzávalók ( 20 cm-es tortaformához)
300 gr cukor ( bármilyen )
150 gr vaj
2 tojás
4-5 ek. jó minőségű holland kakaópor
150 gr liszt
csipet só
1 tk. vanília esszencia

A tetejére:
2 dl tejszín
8 dkg porcukor
1 csomag habfixáló ( elhagyható)
10-15 dkg vegyes erdei gyümölcs

Elkészítés:
1. A vajat olvasszuk meg kézmelegre ( ne forróra) és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük addig, amíg a cukor kicsit el nem kezd olvadni.
2. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és jó alaposan keverjük el.
3. Majd jöhet a kakaópor, a vaníliaesszencia, a só és a liszt is.
4. A masszát simítsuk  kivajazott kapcsos tortaformába és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Ennyi idő alatt pont olyan állaga lesz, mint amilyennek lenni kell: ragacsos lesz a közepe.:)
5. Amíg a süti hűl, elkészítjük a krémjét: a tejszínt kezdjük el habbá verni. Mikor kicsit vastagodik, adjuk hozzá a porcukrot és szükség szerint a habfixálót, valamint a gyümölcsöket. Addig verjük a gyümölcsöt habot, míg a megfelelő állagot el nem éri. Simítsuk a kihűlt torta tetejére és faljuk fel azon nyomban.



2 comments:

  1. Jajj de ínycsiklandozó, mennyei lehet ez a brownie!!!!vááá

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem ez a kedvenc browniem. Igaz, hogy "hamis" brownie, mert nincs benne csoki, de ez a legeslegfinomabb!!!

      Delete