Saturday, 31 March 2012

Borsófőzelék

Nincs mit szépíteni, látom én is, 1 hete posztoltam utoljára...Néha van ilyen, hogy az embert maguk alá temetik az események és csak melegszendvicsre meg paradicsomos tésztára van idő-meg pénz :)
De mentségemre legyen mondva, azért sütöttem ááááám, ma például háromfélét is, de mivel köt a titoktartás, nem posztolhatom:) Hamarosan minden kiderül. Addig meg álljon itt a borsófőzelék a madárkás szalvétán:)


Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó ( most mirelit)
2 ek. liszt
2 dl tej
olaj
só, bors

Elkészítés:
1. A borsót annyi sós vízben, ami ellepi, feltesszük főni. Kb. 10 perc alatt főzzük puhára és húzzuk le a tűzről.
2. A rántáshoz olajat hevítünk és beleszórjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk.
3. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet és teljesen csomómentesre keverjük.
4. Öntsük hozzá a borsóhoz, tegyük vissza a tűzre és folyamatosan kevergetve főzzük főzelék sűrűségűre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Petrezselyemzöld nem árt neki, nekem most nem volt itthon.
Pirított baconkockákkal és tükörtojival tálaltam.


2 comments:

  1. Replies
    1. Én is, és évek óta nem ettem és olyan jóóóó volt :)

      Delete