Friday, 17 February 2012

Banánkenyér

Most egy kicsit rosszul érzem magam amiatt, hogy egy olyan receptet osztok meg, amint a munkahelyemen tanultam.Nem tudom ez legális-e. De mivel magyarul van, szerintem sose találják meg. Szóval legyen banánkenyér:) Isteni finom, több napig puha marad. Frissen 1 szeletnél többet nem szabad megenni, egyébként meg melegítsük kicsit meg, vajjal, mézzel vagy lekvárral. Jahaaaj, de finom.


Hozzávalók:
1 cup=227 gr

60 gr vaj
3/4 csésze cukor
2 tojás
2 csésze liszt
1/2 csésze tejföl
1 tk. vanília esszencia
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. sütőpor
3 kisebb vagy 2 nagyobb banán
1/2 csésze darált dió


Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a szódabikarbónát, sütőport, vanília eszenciát, darált diót és az apró darabokra vágott banánt. Jól összedolgozzuk.
3. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát ( elég sűrű lesz ) és 150 fokra előmelegített sütőben ( villanysütő,alul-felül sütés) 1,5 óra alatt készre sütjük. 

( 1 óráig a sütőajtót se nyissuk ki, nem érdemes, utána elkezdhetjük tűpróbával ellenőrizni.
A legfelső rácsot érdemes kivenni még sütés előtt a sütőből,mert nagyon magasra megnő.)


4 comments:

  1. Klassz az új dizájn :) én biztos nutellával is megpróbálnám ;)

    ReplyDelete
  2. Na jó, nutellával se lehet rossz:) Ami a dizájnt illeti, természetesen tesómnak jár a dicséret-mint mindig :)

    ReplyDelete
  3. Szia!
    nekem nincs őzgerincformám. Tepsiben is jó? HA igen akkor csináljak dupla adagot?? KÖszi előre is.:)

    ReplyDelete
  4. Kedves Lady!
    Nem is őzgerincformában kell sütni, hanem vekniformában. Ha nincs, akkor a lényeg, hogy kicsi legyen a tepsi és magas falú,mert nagyon magasra meg fog nőni. Megmondom őszintén, nem próbáltam még másmilyen tepsiben, csak ebben a kis vekniformában, de majd számolj be, hogy sikerült:)
    Üdv: Szofika

    ReplyDelete