Tuesday, 10 May 2011

Narancsos kókuszcsók



Remélem 10-20 év múlva eljön majd az az idő, amikor a megmaradt tojásfehérjéket macaron készítésére használom fel...Addig marad a kókuszcsók:)
A tegnapi cseresznyés-túrós ridikülből maradt meg 2 fehérje amit ma feláldoztam a kókuszcsók oltárán.
Kicsit feltuningoltam egy kis reszelt narancshéjjal és egészen parádés lett.:)
Íme, a nem túl bonyolult recept!!


Hozzávalók:
2 tojásfehérje
12 dkg porcukor
12 dkg kókuszreszelék
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket felverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Jó sűrű masszát kapunk.
2.Fakanállal keverjük bele a kókuszreszeléket és a reszelt narancshéjat.
3.A sütőt melegítsük elő 160 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
4. Habzsák híján ( jelzem, nekem még mindig nincs:)) egy evőkanállal tegyünk kis halmokat a sütőpapírra és 8-10 perc alatt süssük meg a csókokat. Az utolsó 1-2 percben nyissuk ki a sütő ajtaját és már csak szárítsuk. Így a külseje roppanós, a belseje meg ragacsos lesz. Mint a brownie, csak fehérben és csoki nélkül.:)
5. Várjuk meg míg kicsit kihűl és utána könnyen-vagy inkább könnyebben elválik a csók a sütőpapírról.

2 comments:

  1. Megcsináltam, és isteni lett! A narancs íze nagyon sokat dob rajta. :)
    Sokszor marad ki tojásfehérjém, és nem tudok vele mindig mit kezdeni..és ez pont olyan, amilyet szeretek.. gyorsan elkészül és finom. :)
    Kösziii! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. de jÓ, szuper, örülök, hogy ízlett!!jó is, hogy eszembe juttattad ezt a régi receptet, épp van 1 fehérjém a hűtőben :)

      Delete