Saturday, 26 February 2011

Lazacfilé kapros-krémes burgonyával


Az új konyhám első remekműve.Mit ne mondjak, elég jól sikerült. A köret különösen elnyerte a tetszésemet. Mindenféle húshoz remek lehet, nem csak halhoz. De lazachoz igazán nyerő, a kapor miatt.

Hozzávalók:
2 lazacfilé
kb. 70 dkg Charlotte burgonya ( kis szemű, hosszúkás, kissé édeskés, nagyon jópofa)
egy csokor kapor
kb. 2 dl creme fraiche ( vagy tejszín, esetleg tejföl, vagy a kettő keveréke, és akkor az máris creme fraiche:)
só, bors, kevés étolaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Egy tepsibe leterítjük, sózzuk, borsozzuk. Rázódítjuk a creme fraichet és az apróra vágott friss kaprot, jól összeforgatjuk és fólia alatt 180 fokon ( most villanysütőm van) kb. 40 percig sütjük, amíg a krumpli puha nem lesz.
Amíg a krumpli a sütőben, elkészítjük a lazacot. Megmossuk a filéket, enyhén sózzuk, borsozzuk őket, majd kevés olajon egy serpenyőben kis lángon,folyamatosan forgatva megsütjük. Sűrűn forgassuk, és az oldalára is fektessük a lazacot ( főleg ha vastag a filé), hogy minden oldalán átsüljön és ne maradjon belül sem nyers. Nem baj, ha a kérge kicsit „crispy” lesz.
Ennyi, kivesszük a krumplit a sütőből és tálalunk:)

No comments:

Post a Comment