Happy Birthday Picim!!!
Ma volt a Szivem szulinapja!!!Ezt a tortat keszitettem neki a kiskuktam, Moha segitsegevel.
A receptet hetekkel ezelott neztem ki Andinal.
Igyekeztem kovetni az utasitasokat, de azert elarulom mit valtoztattam:
1. Kakaopor hijan, egy 1 adagos forro csokipor kerult a tesztaba, attol lett barnas:)
2. Nem pitesutoben, hanem kapcsos tortaformaban sutottem, amit kivajaztam elotte.
3. Tortazselet tobbet nem teszek 1 tortara sem. Szegyen, nem szegyen, az az atkozott zsele lefolyt a forma oldalan, es kicsit elaztatta a tesztat. De nem baj, isteni finom malnaaromaju teszta lett belole:))
A tesztahoz: 22 dkg liszt
14 dkg margarin
2 dkg kakao
7 dkg porcukor
1 kk. sutopor
1 tojas
Osszegyurjuk, es kibeleljuk vele a tortaforma aljat es az oldalat is.
A turokremhez:
25 dkg turo
1 kis pohar tejfol
10 dkg porcukor
1 citrom heja
van. cukor
3 tojas
5 dkg puha vaj
2,5 dkg liszt
Robotgeppel dolgozzuk ossze es ontsuk a tesztara.
50 percig sussuk 170 fokon. Ha kihult, boritsuk be ribizlivel. Aki ugyesen banik a tortazselevel, tegyen ra. En tobbet nem...:)
Megdolgoztunk vele rendesen,de megérte!Isteni finom lett!
VálaszTörlésAndi oldala nagyon jó, én is jópár dolgot kipróbáltam már onnan :-)! (Tortazselé helyett meg zselatint használok, színezni és ízesíteni gyümölcslével, szörppel, vagy ha befőttet használok, akkor annak a levével szoktam. Nekem az nem szokott lefolyni, legközelebb próbáld ki esetleg :-)!,Ja, és amikor ráteszem a tortára a zselét, akkor rögtön be szoktam tenni a hűtőbe, úgy nincs is ideje a cuccnak lefolyni, olyan gyorsan dermed.)
VálaszTörlésHeni, azonnal betettuk mi is a hutobe, es megis. Bar eleg furcsa a tortazsele, amit itt kapni lehet, nem por allagu, hanem ilyen kis zsele-kockak amiket vizben kell feloldani es utana raonteni a tortara. Pedig ez a rendeltetese, tortazsele elvileg.
VálaszTörlésa tortazselet erdemes megvarni meg kezd dermedni es ugy kell kenni es rogton huto, akkor nem folyik meg, nekem is megfoly elotte :)
VálaszTörlés