Sunday, 3 October 2010

Almas minipalacsinta juharsziruppal

Eljott a varva vart szenhidratnap.:) Mohi is sok jo szakacskonyvet vasarolt mostanaban, az egyikben erre az izgalmas palacsintara bukkantunk. 
Hozzavalok: 200 gr retesliszt
100 gr kristalycukor
1 tk. fahej
1 egesz tojas
2 dl tej
2 alma meghamozva, lereszelve
Hogyan is keszul?
Osszekeverjuk a lisztet a cukorral es a fahejjal. A keverek kozepebe csinalunk egy lyukat, ebbe beleontjuk a tejjel elkevert tojast. Ovatosan osszekeverjuk egy fakanallal, majd belekerul a reszelt alma is.
Eztan jon a sutes, ami picit nehez. En csak az elso palihoz tettem olajat a palacsintasutobe, a tobbihez mar nem es nem is ragadtak le:)
2 evokanal masszat beleteszunk a palacsintasuto kozepebe es eligazgatjuk ugy, hogy kb. 9 cm atmeroju kort kapjunk. Kis langon kb. 30-45 masodpercig sutjuk mind a ket oldalat. A kesz palikat egymas tetejere tornyozzuk es lelocsoljuk juharsziruppal.
Disziteskent 1 koktelcherry kerul a torony tetejere.
Fontos: a legkisebb langon sussuk a palacsintakat, mert kulonben megegnek es a kozepuk nyers marad,mert nagyon vastag a teszta.
En a vegen mar untam es felkapcsoltam nagyobb langra, par masodperc alatt meg is egtek picit.De isteni finom es megeri a faradsagot.
Ebbol a mennyisegbol egyebkent kb. 18-20 pali lesz.

No comments:

Post a Comment