Monday, 8 May 2017

Epres-csokihabos torta

Anyósom kedvence a csokitorta. Mindig, minden alkalomra azt készítek Neki, de mindig igyekszem valamit belecsempészni, most Anyák napja alkalmából egy könnyű csokihabos tortát sütöttem, tetején sok-sok friss eperrel és díszítésnek rozmaringot használtam. 


Hozzávalók:
18 cm átmérőjű tortához
kakaós-olajos piskóta az itt leírtak alapján

A krémhez:
200 gr étcsoki
600 ml habtejszín
15 gr habfixáló
20 gr porcukor

A díszítéshez:
friss eper
rozmaring


Elkészítés:
1. A fent leírtak alapján elkészítjük a kakaós piskótát, kihűlés után 3 egyforma lapba vágjuk.
2. A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük és langyosra hűtjük.
3. A jól behűtött habtejszínt elkezdjük habbá verni: mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a habfixálót és a porcukrot majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a langyosra hűlt csokit. Egyneműre keverjük és hűtőbe tesszük kicsit szilárdulni.
4. A torta összeállításához tortagyűrűt használunk: alulra egy piskóta kerül, erre csokikrém, újabb piskóta, csokikrém és piskóta. 4-5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük szilárdulni, a maradék krémmel együtt.
5. Hűtés után lehúzzuk a tortagyűrűt a tortáról, a maradék krémmel  (amit kb. 1 órával felhasználás előtt kiveszünk a hűtőből, hogy kenhető legyen) körbekenjük az oldalát és a tetejét, friss eperrel és rozmaringgal díszítjük.


No comments:

Post a Comment