Fitness clafoutis málnával, kókusszal, csokival

Fehér liszt-és fehér cukor mentes sütit hoztam, egy korábbi epres-csokis clafoutit alakítottam át alakbarátabbá, remekül sikerült, csak ajánlani tudom bármilyen gyümölccsel. 


Hozzávalók:
kb. 29x23 cm-es tepsihez
1 csésze: 250 ml

1 csésze zabliszt
1/2 csésze nádcukor
csipet só
6 tojás
6 ek. repceolaj ( olvasztott vajjal helyettesíthető)
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 csésze tej
1 marék málna
50 gr étcsoki
kókusz chips


Elkészítés:
1. A tepsit kivajazzuk-kilisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. Egy tálban elkeverjük a zablisztet a cukorral, sóval, citromhéjjal.
3. A tojásokat kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vaníliát, majd beleszórjuk a lisztes keveréket, simára keverjük.
4. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 10 perc eltelte után,mikor már kezd szilárdulni, megszórjuk az apróra tört csokival, málnával ( így már fent marad a süti tetején, nem süllyed le az aljára), így sütjük tovább. A kókusz chipset a sütés utolsó 5 percében szórjuk csak rá. Tűpróbát végezzünk.
5. A kihűlt sütit téglalapokra vágva tálaljuk. 


Megjegyzések