Thursday, 15 January 2015

Cheesecake brownie

Két kedvenc egy süteményben, kell ennél több és jobb? Nem igazán,mert óriási a kalóriatartalma,noha a sajtkrémes részbe igyekeztem kevés cukrot tenni, dehát ez halottnak a csók. A Hummingbird bakery-féle málnás cheesecake brownie óta tudjuk, hogy az angolszász cukrászművészet csúcspontja ez. Málna híján én most egy egyszerűbb verziót hoztam,csak brownie és cheesecake egy kis Bailey's-zel megbolondítva.  Anyu és Apu jöttek ma ebédre, őket vártam ezzel, odáig voltak érte. Főleg Apu, Ő nagyon édesszájú, Anyu most fogyózik, így Ő csak 1 szeletet evett :)



Hozzávalók:
20x20 cm-es tepsihez

A brownie részhez:
100 gr étcsoki
70 gr vaj
2 ek. holland kakaópor
1 tojás
100 gr cukor
60 gr liszt
2 ek. Baileys

A cheesecake részhez:
200 gr natúr krémsajt ( a LIDL-ben kapható Pilos vödrös sajtot használtam, tökéletesen működik)
1 tojás
40 gr cukor
2 ek. Baileys


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra,a tepsit kibéleljük sütőpapírral: az alját és az oldalait is.
2. A krémsajtos részhez minden hozzávalót kézi habverővel elkeverünk egy kis tálkában, míg sima nem lesz, félretesszük.
3. A brownie részhez mikróban összeolvasztjuk a csokit a vajjal, simára keverjük.
4. A cukrot elkeverjük a tojással, beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a Baileyst majd belekeverjük a langyosra hűlt csokis vajat, végül a lisztet.
5. A csokis masszát a tepsibe simítjuk, tetejére ráöntjük a krémsajtos réteget. Egy késsel vagy hústűvel márványmintákat rajzolunk, de ezt ki is hagyhatjuk, akkor 2 elkülönülő réteget kapunk.
6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, addig, míg a krémsajt meg nem szilárdul a tetején. Ha már a közepén sem remegős, akkor elzárjuk a sütőt és nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni,mint a cheesecake-eket általában. Ha teljesen kihűlt, pár órára / éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockákra vágva tálaljuk. 

No comments:

Post a Comment