Sunday, 13 May 2012

Pisztáciás-fehércsokis brownie

Meglepő módon ismét egy browniet hoztam. Régóta készültem már pisztáciával felturbózni a tökéletes brownie receptet, most megtettem. És még vaníliafagyi is volt hozzá.:)


Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:

150 gr vaj
300 gr cukor
4-5 ek. cukrozatlan kakaópor
2 tojás
150 gr liszt
csipet só
pár csepp vaníliaesszencia
100 gr sózatlan pisztácia
fehércsoki a díszítéshez

Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk. Ne legyen forró, épp csak olvadjon meg.
2. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig,míg el nem kezd olvadni.
3. Ezután mehet bele a kakaópor, a tojások, a só, a vanília.
4. Keverjük hozzá a durvára vágott pisztáciát ( egy keveset tegyünk félre a tetejére)  végül a lisztet.
5. Simítsuk a tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük.
6. Ha kész, szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával és olvasztott fehércsokival díszítsük.



6 comments:

  1. Hű de cuki! Várólistás lett:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi Emi, érdemes kipróbálni.:)

      Delete
  2. Jajjj már megint egy finomsáág: Nem tudom már mit mikor készítsek el tőled, de még mindig a Snickers szelet van az első helyen:) Hétvégén fog készülni:)

    ReplyDelete
  3. Ezzel én is így vagyok, csak ontod a jobbnál jobb tortáidat, nekem meg nincs időőőőőm:)

    ReplyDelete