Hatalmas cake pops lázban égek,mióta az elsőt megcsináltam!!!
Ezt az adagot a tegnapi karácsonyi bulira csináltam és pillanatok alatt elfogyott.:)
Hozzávalók 18 db-hoz:
30 dkg Spekulatius keksz ( azt hiszem otthon a LIDL-ben kapható,de házilag is elkészíthető mondjuk így)
kb. 7-8 dkg Philadelphia krémsajt
20 dkg étcsoki
fehércsoki csillagok
18 db nyalóka pálcika
hungarocell, alufólia
Elkészítés:
1. A kekszet egy zacskóban nyújtófa segítségével porrá zúzzuk.
2. A krémsajttal formázható masszává gyúrjuk és kb. félórára hűtőbe tesszük.
3. Közben a pálcikákat bevonjuk alufóliával úgy, hogy csak a felső 2-3 centit hagyjuk szabadon. ( így ha lefolyik a csoki, nem kell a pálcikáról kapargatni, csak levenni róla a fóliát-tapasztalat az első cake pops után:))
4. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
5. Kis golyókat formálunk a masszából. Először a pálcika felső részét mártjuk a csokiba ( azt a részt, ahol nincs alufólia, értelemszerűen), beleszúrjuk a golyót és megmerítjük a csokiban. A tetejét megszórjuk a fehércsoki csillagokkal ( vagy szemöldökcsipesszel tegyük rá) és a popot beleszúrjuk a hungarocellbe.
6. Kb. 1órára hűtőbe tesszük őket.
Tipp szállításhoz: a megkötött, kihűlt cake popokat állítsuk egy borospohárba és folpackkal vonjuk be.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése