Friday, 21 October 2011

Pierre Herme, Párizs


Ha Párizsban járunk és már minden látnivalót megnéztünk,és maradt időnk,meg mondjuk 100 eurónk a brifkóban, akkor látogassunk el Pierre Herme cukrászdájába.
Pierre Herme francia cukrász, főként macaroonjairól vált világhírűvé, azon belül is a szokatlan ízkombinációi tették híressé.A francia Vogue magazin a következő jelzővel illeti: "The Picasso of Pastry". Elnézve alkotásait, egyet tudok velük érteni.


20 db-os macaroon kollekció: 58 EUR


"Dépaysé":matca zöld teás ízesítésű krémmel és azukival ( japán bab) töltött macarooncsoda,limehéjjal, friss gyömbérrel és rizsecettel ízesítve: 6.90 EUR


Kekszeket is készít Pierre...


...meg gofrikat is.


"Ispahan", a legnépszerűbb műve: rózsás-málnás-lichis macarooncsoda, szintén 6.90 EUR


“Macarons only weigh a few grams, but that’s enough to leave your senses quivering with pleasure. Their thin, crisp shell, slightly rounded shape, tempting colours and tender interiors draw devotees to devour them with their eyes, and caress their smooth surface. Their flavours solicit the nose and, when one bites into that crisp shell, the ears tingle with pleasure and the palate is finally rewarded.”


És Ő maga: Pierre Herme

No comments:

Post a Comment