Tuesday, 26 July 2011

Black bottom cupcakes a'la Hummingbird Bakery


Mikor a Moha a Hummingbird Bakery-ben dolgozott, mindig hozta haza a kimaradt cupcake-eket. A Red velvet volt az egyik kedvenc, a Black bottom meg a másik. Úgyhogy tegnap beletette a Moha a bogarat a fülembe, hogy ha még maradt Philly, süssek Black bottomot. Gyorsan küldött is egy receptet én meg gyorsan megsütöttem::) A recept az eredeti Hummingbird recept, 12 cupcake-re szól, de én csak 6-ot sütöttem,mert már volt itthon 12 másik cupcake. De azért most az eredetit teszem közzé.

Hozzávalók ( 12 darabhoz):
A csokis alaphoz:
190 gr sima liszt
120 gr kristálycukor
40 gr kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
40 ml napraforgóolaj
1,5 teáskanál ecet
fél teáskanál vanilia eszencia

A krémsajtos réteghez:
140 gr krémsajt
60 gr kristálycukor
1 tojás
fél tk. vanilia eszencia
csipet só
100 gr choc chip

A krémsajt frostinghoz ( nálam ez most elmaradt):
300 gr porcukor
50 gr vaj
125 gr krémsajt


Elkészítés:
1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.A csokis alaphoz egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a cukrot. Elektromos mixerrel keverjük el alaposan, hogy ne maradjanak benne csomók.
2. Egy kis kancsóban keverjük össze az ecetet, az olajat, a vanilia eszenciát és 125 ml vizet. Fokozatosan adagoljuk a kancsó tartalmát a lisztes-kakaós keverékhez,és addig mixeljük, míg homogén állagú nem lesz.
3. A masszát osszuk el a 12 cupcake forma alján, annyit tegyünk bele, hogy a forma kb. 2/3-ig legyen.
4.A krémsajtos cucchoz keverjük el a krémsajtot a porcukorral, tojással,sóval, vanilia eszenciával. Kézzel keverjük hozzá a choc chip-et.
5. Minden cupcake tetejére kb. 1 evőkanálnyit tegyünk a krémsajtos cuccból és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Ha teljesen kihűltek, akkor vegyük őket ki a formából.
6. És ha ez még mind nem elég, akkor a krémsajtot a porcukorral és a vajjal keverjük simára, töltsük zacsiba és díszítsük vele a cupcake-ek tetejét, legvégül kakaóporral szórjuk meg.
A világ legeslegjobb cupcake-je, bármennyit meg lehet belőle enni!!!!!


No comments:

Post a Comment