Monday, 28 February 2011

Tojáskrémes-virslis bagett sonkaköntösben rucola salátával


Hát a neve hosszabb,mint az elkészítése:)
Hiába, néha ilyen kaja is kell, nem kell mindig hús meg tészta meg sok sajt meg meleg étel. A maga módján ez is meleg étel, ha azon frissiben megeszi az ember.

Hozzávalók:
1 db félkész fokhagymás-zöldfűszeres bagett ( azt hiszem, Anyu a LIDL-ben szokta otthon venni)
2 szál füstölt virsli
6-7 szelet vékony pulykasonka ( SaGa selyemsonka erre a célra tökéletes)
rucola saláta
tojáskrém ( én most készen vettem, de Körimama tojáskrémjét semmi nem űbereli,majd felkerül annak a receptje is, vagy majd Csilla bepötyögi nekünk szépen egy kommentben, ugye Körimama?:))

Elkészítés:
Az útmutató szerint megsütjük a bagettet és felszeleteljük.
A virslit pici olajon megsütjük és hosszúkásra szeleteljük.
A rucolát megmossuk, lecsepegtetjük, egy konyhai törlőlkendővel felitatjuk róla a vizet.
Minden szelet bagettre egy teáskanálnyi tojáskrémet púpozunk, erre egy pár szál rucolát, majd egy szelet virslit.
Végül a bagett egyik végét egy félbehajtott sonkával betekerjük.
Jó étvágyat!


3 comments:

  1. De ennék egyet belőle, nagyon jól néz ki!

    ReplyDelete
  2. TOJÁSKRÉM RECEPT

    kissé megkésve, de itt a tojáskrém. szóval tetszés szerinti számú tojást apróra összetörünk villával, közben hozzáadjuk a sót(vagy akár bármilyen fűszert/zöldfűszert) és a margarint. ez utóbbit érzés szerint, hogy krémes legyen az állaga. a margarint ínyencek kiválthatják krémsajttal vagy ömlesztett sajttal.

    ReplyDelete